05 October 2014

Selamat Hari Raya Aidiladha!

Assalamualaikum!

I dont know whether I can feel the vibe of raya haji or not sebab ye la kan kat sini bukannya meriah sangat huhu. Even raya puasa hari tu pun bosan je bagi aku. Tapi part paling best raya haji mesti la MAKANAAAAN!! Kakaka. 

Tapi paling penting adalah untuk kita mengingati dan menghayati sejarah pengorbanan Nabi Ibrahim a.s dan anaknya, Nabi Ismail a.s. (:

So...

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA!!! have a good one! :)x Semoga Aidiladha kali ini membawa erti pengorbanan yang leeebih besar kepada kita semua, insyaAllah.





ps: sayu je rasa dengar takbir raya, hujan pulak tu huhu~~~~~~

04 October 2014

MRSM Taiping.

Assalamualaikum and hi everyone! Hehe


Okay so dah lama gila aku tak update kat sini. Sekarang memang dah tak aktif pun huhu. Thought of deleting this blog but im not sure when. Or perhaps i wont because kalau taknak blogging pun biar je la blog ni tergendala hahah bukan ada apa pun kan. I myself dont know whether my bloggermates are still active or not. But to be honest i gotta admit that i somehow miss blogging. Rindu nak blogwalking, stay up tulis blog malam malam, join giveaway, study tutorial bla bla bla tapi tah la. Maybe zaman tu dah habis kot huhu.

Ok dah intro.


So..... MRSM Taiping? Whats with that? Hm okay so early March yang lalu ive moved to MRSM Taiping meninggalkan MRSM Balik Pulau ku yang tershenta. It was my desire a year ago to move to MRSM Taiping but once i got there.... idk. Mula mula tu memang payah nak mampus nak adapt. Dah la as a second intake, huhu for a person who is snobbish-looking and not friendly like me tbh memang susah gila. Im not good at making friends. Dah la surrounded ngan budak budak 4 flat 3.9 semua tu eee. Cried a few times and i tell you, that is probably one of my hardest times ever. Idaa je la yang bagi semangat semua (hehe thanks idaa, love you dawggg) Nak pindah but it will surely costs my parents another many ringgits and I dont want to be such burden to them, no.

Tapi tu dulu. Sekarang dah boleh adapt (or i think so idk) sekarang dah boleh get along with classmates semua and ada la few close friends esp Safwan hehe. Eventho ramai lagi yang aku tak kenal tapi takpe boleh kenal nanti. Okay part tu dah selesai. Masalah sekarang study aku. Gotta admit that since i got there, pelajaran aku tak pernah okay. Maybe sebab bila dah naik f4 sebab banyak subjek sains yang aku anti sangat tu ergh. Dah la persaingan kat Taiping ni cam haram. Aku ni memang tak nampak bayang bayang langsung ah nak kejar diorang.

But i tried so hard kot. Even for selaras pun aku study macam nak luruh kulit kepala. Tapi sama je macam tu. Result macam sampah jugak. Taktahu la kat mana salahnya, aku berusaha dah kot sampai bergegar isi otak ergh. You dont know the feelings of being budak paling bodoh dalam kalangan budak gila pandai. Imagine, keliling kau semua pandai bagai nak rak, then kau macam tersesat bodoh sorang sorang. Stres sangat. You had no idea how i feel everytime the teachers calling out students name one by one according to your exam marks, and youll be the last to be called as you get the lowest mark among all.

Susah jadi budak bodoh ni. Then one day Cg Zila cakap, bukan semua orang boleh catch up kat Taiping ni. Sometimes the best thing to do is to move before it gets too late, before f5 sebab kalau benda basic time f4 pun tak boleh lagi then how are you going to face your spm year which surely brings more obstacle and pain? Aku rasa macam dia tujukan benda tu kat aku je sebab memang tepat ah kena kat kepala. Somehow aku setuju tapi apa pun, benda tu yang pressure aku sekarang ni. Aku dah selesa stay kat sini, aku dah tak BPsick cam dulu and aku memang nak stay. Kenapa? Kenapa aku tak pandai? Penat la. Confused.

Lately aku memang emotional. Can barely handle my emotion and feelings. About friends pun kekadang buat perasaan aku jadi bergelora gak. Tah la. Am just hoping for Allah to keep on giving me strength. I know i can handle this, bcs Allah wont burden you with smtg you cant bear right? Hm.

So i think thats it. Thanks sebab baca rant aku yang emmmm (ceh ada ke orang yang baca lmao). Em okay goodnight! (:

09 November 2013

The Heirs

Assalamualaikum !!

Hey everyoneeee, miss me? Wakaka ofc laa tak. Pehh lama gila aku tak hapdet blog ni lebih kurang dua bulan jugak. Last aku hapdet sebelum PMR. Sekarang dah habis PMR weehuuu! Doa-doakan lah eh aku dapat straight eheh Ameen. Haha kay. Cuti ni bukan ada buat apa sangat. Kejaa aku online jaa setiap minit setiap saat. Sumpah lifeless. Aku ni dah laa tak minat tengok tv. Bzzz.

Nak dijadikan cerita, dua hari yang lepas, aku bosan tahap gilababi. Selalu aku layan twitter, mesti ramai cakap pasal Kdrama The Heirs. Hmm kdrama? Aku pernah layan time darjah 4 dengan 5. Masa tu aku layan drama Princess Hour, My Girl, Yuhee The Witch, hm banyak lagi laah. Tapi masa darjah 6 aku dah stop. Sekarang ni pun aku malas dah nak layan taktau kenapa tapi sebab haritu aku bosan gila, maka aku pun layan.

Dan?

DAN AKU DAH ADDICTEDDDDDD !!! OMGEH OMGEHHH. CERITA TU BEST SANGAAAAT OMAIGOD I NEED OXYGENNN! (peh korang taktau betapa bersemangat plus senergetiknya plus meroyannya aku tengah menaip ni haaa) Breathe in breathe out. Wehh best sangat seriously aku rasa aku dah gila ni. *scream* 


So dua hari lepas dan semalam aku layan ni jelaaa depan laptop. Aku rasa macam orang sawan senyum dah tau tak tengok benda alah ni. Sampai kejung pipi aku muahahah. Aku tak pernah addicted sehebat sedahsyat ni tau tak haiyoo. Meh meh aku taruk gambo banyak sikit.


SWEETNESS OVERLOADDD !!! Heheh. Cerita ni sedih lawak sweet annoying semua aah. Haha, standard cerita korea lah kan. Tapi memang best ah. Aku ada jugak layan lagi satu drama Marry Him If You Dare tapi drama ni jugak laa yang duk melekat dalam kepala aku siang malam. Wuuu.

Sekarang ni aku tengah stress tahap gaban sebab episod 11 lambat gilaaaa sobs sobs sumpah nak nangis. Dah laa ending episod 10 tu macam...... ERGH STRESS. Young Do yang kerek tahap gaban dan bagi aku tak hensem langsung tu peluk Eun Sang depan Kim Tan!!! Kalau orang yang layan cerita ni tahu lah kan heh tapi AAARGGHHH gila stress!!!!

Lambatnya nak tunggu minggu depan sobs sobs. Bertambah stress bila ada sorang kawan aku yang layan jugak cerita ni lagi prefer second hero (Young Do) daripada Kim Tan (1st hero). Geram tau tak eeeii. I know that Young Do is a lonely guy but however I STILL DONT LIKE HIM FULLFUCKINGSTOP.

Kalau korang nak layan tekan sini

Minggu depan, tolong lah cepat sikit!!! Huhu kbye :(

ps : Seriously aku dah gila ehek